9u39

BMX-ers moeten parcours in eigen bos afbreken

Een groepje BMX-ers moet binnenkort zijn zelfgebouwde parcours in Ravels afbreken van het Agentschap voor Natuur en Bos. De BMX-ers hadden het parcours zelf opgebouwd op een eigen stuk bosgrond, maar dat is dus verboden.

De attente wandelaar of fietser had het misschien al opgemerkt, een tot in de puntjes afgewerkt BMX-parcours in Ravels-Eel. Een initiatief van zes jongemannen uit de buurt. Met niets meer dan een spade en een hele hoop zand waren ze na maanden van hard labeur tot een mooi resultaat gekomen. Maar het Agentschap voor Natuur en Bos vindt dat het parcours moet verdwijnen.

De BMX-ers hadden niet door dat ze iets verkeerd deden. "Het is heel frustrerend, ook omdat dit niet ons eerste project is eigenlijk. We hebben voordien ook al verschillende projecten gehad. We hebben onze laatste adem eigenlijk bijeen gesprokkeld  om hier op eigen initiatief een BMX-parcours te bouwen. We hebben daar ook heel veel tijd ingestoken."

De jongemannen benadrukken ook dat ze voor de bouw van hun parcours geen enkele boom hebben gekapt. Het bos is bovendien hun bezit, speciaal aangekocht om er halsbrekende stunts uit te halen. Maar Natuur en Bos zegt dat het om meer dan alleen de bomen gaat. Het gaat ook om de planten en de dieren die in de natuur leven.

Binnen de 45 dagen moet het parcours nu worden opgedoekt.