20u30

BK Darts in Turnhout uitgesteld naar mei

Het Belgisch kampioenschap darts dat normaal gezien eind januari zou plaatsvinden in Turnhout, wordt uitgesteld naar mei. De verstrengde coronamaatregelen zijn uiteraard spelbreker. Maar ook het succes van de sport noopt de organisatoren tot uitstel. Want al meer dan 500 deelnemers schreven zich in, terwijl indooractivteiten voorlopig beperkt zijn tot 200 mensen. Door het succes is met de sporthal van Turnhout ook een grotere locatie gevonden.

Onder meer door het succes van Dimitri 'Dancing Dimi' Van den Bergh en Nijlenaar Kim Huybrechts heeft de dartssport in ons land enorm aan populariteit gewonnen. Het Turnhoutse stadsbestuur wilde graag inspelen op dat succes en het BK van 2022 naar de Binkenstad halen. Dat lukte, want normaal gezien zou er in het laatste weekend van januari (28-30 januari) voor de nationale titel worden geworpen.

Maar ook nu weer is corona spelbreker. De strenge coronamaatregelen, zoals het verbod op binnenactiviteiten met meer dan 200 deelnemers, maken de organisatie moeilijk. Want intussen hebben zich al meer dan 500 spelers ingeschreven voor het BK.

Daarom neemt de organisatie nu het zekere voor het onzeker. Om te voorkomen dat alles op het laatste moment toch nog afgelast moet worden, is gekozen voor uitstel tot in mei. Het BK gaat nu door van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei.

Door het hoge aantal inschrijvingen, wordt ook uitgeweken naar een nieuwe en vooral grotere locatie. Normaal zou er gespeeld worden in zaal Futur aan cultuurhuis De Warande. Maar nu wordt uitgeweken naar de sporthal van Turnhout.

Foto: De sporthal van Turnhout vormt in mei het toneel van het BK darts 2022.