21u12

Binnenkijken in Molse landbouwbedrijven op Dag van de Landbouw

Op zondag 19 september zetten De Breykenshoeve en Den Akker in Mol hun deuren open voor de ‘Dag van de Landbouw’.

Tijdens deze dag kan iedereen van 10 tot 18 uur een kijkje nemen achter de schermen van de 2 land- en tuinbouwbedrijven. 

Melkveebedrijf Breykenshoeve

De familie Verschueren van de Breykenshoeve zal een rondleiding geven in hun melkveebedrijf.

Dagelijks worden daar 70 koeien gemolken door een melkrobot. En dat is niet het enige dat automatisch gebeurt op het bedrijf, want er is ook een mestrobot en een voeraanschuifrobot.

Daarnaast bewerkt de familie 25 hectare grond om maïs en gras te telen als voer voor de koeien.

Akkerbouw en hoevetoerisme bij Den Akker

Den Akker in Millegem focust zich op akkerbouw en hoevetoerisme. Via informatiebordjes komen bezoekers meer te weten over de landbouw. En ook de vakantiewoningen zullen openstaan voor bezoekers.

Eigenaar Dirk is al landbouwer sinds 1987. Op zijn grond groeien gras, maïs, aardappelen en kruiden zoals basilicum, koriander, dille en peterselie.

Zijn echtgenote Gerda en dochter Lies zijn ook actief in het bedrijf. Lies stopte in 2019 als thuisverpleegkundige en werd boerin. Zij houdt zich vooral bezig met het hoevetoerisme.

Fietslus Tournée Locale

Tot 30 september loopt fietslus ‘Tournée Locale’ door Mol. Daarbij komen fietsers verschillende landbouwbedrijven en ondernemers tegen die lokale producten verkopen.

Iedereen die de lus graag wil fietsen kan de route gratis afhalen bij toeristische dienst van Mol of downloaden via de website.