18u30

Bestuurders tegen de lamp na controles in Mechelen-Willebroek

Politie van de zone politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen zaterdag overdag en ’s avonds controles uit op verschillende locaties. Bij deze actie kregen zij de medewerking van de federale politie. En de actie bleef niet zonder resultaat.

Grondige controle

Zo werden 69 voertuigen en 100 personen onderworpen aan een grondige controle. 48 personen waren gekend voor eerder gepleegde feiten, 

3 personen stonden geseind in een gerechtelijk dossier. 1 persoon werd overgebracht naar het commissariaat voor openbare dronkenschap. 2 voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet-verzekerd waren. Vervolgens werd er nog een PV uitgeschreven voor voor een vervallen keuring van meer dan een jaar en één voor het vervoeren van een kind jonger dan een jaar zonder kinderzitje. Ook kon de politie 3 verboden wapens in beslag nemen waaronder een boksbeugel en twee messen.

Bij de controle troffen ze ook 2 flessen lachgas en 6,2 gram cannabis aan. Uiteraard werden de verboden goederen in beslag genomen. 

Motorrijder betrapt op rijden op één wiel

Op aangeven van de federale politiehelikopter, die ook deelnam aan de actie, werd een motorrijder betrapt op de A12 opgemerkt aan een overdreven snelheid en daar bleef het niet bij. Wat later waagde de motard zich op de N16 aan een aantal ‘wheelies’. Dat is rijden op 1 wiel.  

Lokale politie Mechelen-Willebroek liet intussen weten dat ze  ook in de toekomst, los van overkoepelende initiatieven, controles zal blijven uitvoeren.