14u23

Bestek voor nieuwe Hoogstraatse jeugdlokalen goedgekeurd

De jeugdverenigingen KSA Hoogstraten, KLJ Hoogstraten en Plussers Hoogstraten krijgen fantastische nieuwe lokalen op de locatie Den Dijk. De gemeenteraad heeft het bestek en de procedure hiervoor goedgekeurd. Het voorziene budget bedraagt ruim 1,9 miljoen euro. Aannemers die interesse hebben, kunnen nu een offerte indienen.

Naast de drie Hoogstraatse jeugdverenigingen krijgt ook de gemeentelijke speelpleinwerking een stek op Den Dijk. De nieuwe bewoners kunnen elk gebruik maken van eigen lokalen voor o.a. stockage, kleine speelruimte en een leidingslokaal. Daarnaast zijn er nog twee gedeelde polyvalente ruimtes, die ook ter beschikking staan van de gemeentelijke speelpleinwerking en andere socio-culturele activiteiten. Het gaat over twee afzonderlijke gebouwen, die via een overdekte speelruimte met elkaar verbonden zijn.

 

Duurzaam

Voor beide gebouwen wordt gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen, zodat het gebouw op een mooie manier opgaat in de omgeving. 

De huidige trage verbindingen voor fietsers en voetgangers en de openbare speelruimte op de site blijven behouden. Langs de Ganzendries is de site alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers en de hulpdiensten. De site van Den Dijk blijft autovrij.