3u25

Auto brandt uit in Staatsbossen

De brandweer van de Hulpverleningszone Taxandria werd zaterdagavond rond kwart voor 10 opgeroepen voor een autobrand in de Staatsbossen in Ravels. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de auto al zo goed als helemaal uitgebrand, maar stond ook de natuur rond de auto in brand.

De brandweer liet onmiddellijk extra manschappen en tankwagens aanrukken en kon voorkomen dat het vuur zich nog verder uitbreidde.  Door de droogte en de wind die er zaterdagavond stond, werd daar even voor gevreesd. 

Uiteindelijk brandde niet alleen de auto helemaal uit, maar raakte ook de natuur over een oppervlakte van zo'n 10 000 vierkante meter zwaar beschadigd.  

Hoe de auto die uitbrandde op die plek is terechtgekomen, wordt door de politie nog onderzocht.  Ook de oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend.  Het parket stuurde alvast het labo van de federale politie ter plaatse voor bijkomende onderzoek.

De auto brandde helemaal uit, maar de brandweer had vooral ook schrik dat de brand zich zou uitbreiden naar de bossen. (Foto's: RTV)