18u45

9 verdachten blijven aangehouden voor drugsinvoer Ravels

De raadkamer in Turnhout heeft beslist om negen van de tien verdachten verder aan te houden voor drugsinvoer. Eén van de negen verdachten wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. De politie trof dinsdag zo’n vier ton cocaïne aan in een loods aan de Kanaaldijk in Ravels.

Heen- en weer rijden

Dinsdagavond kregen de politiezone Keno en Regio Turnhout een melding van auto’s met Nederlandse nummerplaten die verdacht veel aan het heen- en weer rijden waren op de Steenweg op Ravels en de Kanaaldijk op de grens van Oud-Turnhout en Ravels. Een patrouille controleerde daarom een auto met twee Nederlandse inzittenden. Het duo kon niet deftig uitleggen waarom ze op de baan waren. Na een check bleek al snel dat ze in Nederland gekend waren voor druggerelateerde feiten. Ondertussen arresteerde politiezone Keno al een man, die rechtsomkeer maakte toen hij de politiediensten zag, op de Steenweg op Ravels.

Via de navigatieapplicatie ‘Waze’ kon Politie Regio Turnhout achterhalen waar de Nederlanders naartoe reden. Als adres hadden ze de Kanaaldijk in Ravels aangeduid. Ze waren op weg naar een loods die te huur stond. Politie Regio Turnhout viel de loods binnen, met toestemming van het parket. Daar trof ze een container met 68 zakken, ofwel zo’n 4 ton cocaïne aan.

Foto: RTV (hangar), Politie Regio Turnhout (drugsvangst)