18u27

(8/9) 60 nieuwe coronabesmettingen: laagste dagcijfer in 2 maanden

Er zijn de afgelopen 24 uur 60 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in onze regio. In de Kempen werden in totaal 31 nieuwe gevallen genoteerd, in de regio Rivierenland waren dat er 29. Het is van 8 juli geleden dat er nog zo weinig besmettingen werden genoteerd.

Kempen overal onder de 10

In de Kempen is er geen enkele gemeente die meer dan 10 nieuwe gevallen noteert. Balen is de uitschieter met 8 nieuwe besmettingen. Dessel volgt met 6 vastgestelde gevallen. In Mol kregen 5 inwoners te horen dat ze corona hebben opgelopen.

In Geel, Herentals en Laakdal werden er telkens 2 nieuwe gevallen gedetecteerd. Arendonk, Herenthout, Oud-Turnhout, Ravels, Retie en Westerlo tellen elk 1 nieuwe besmetting.

In alle andere Kempense gemeenten, en ook dus ook in Turnhout, werd geen enkele nieuwe besmetting vastgesteld.

Mechelen

In de regio Rivierenland telt Mechelen als grootste stad uiteraard weer het hoogte aantal nieuwe besmettingen. Dat zijn 11 om precies te zijn. In buurgemeente Bonheiden zijn er 5 nieuwe gevallen opgemerkt.

In Nijlen en Willebroek kwamen er telkens 3 besmettingen bij. In Putte en Sint-Katelijne-Waver kregen telkens 2 inwoners te horen dat ze corona hebben. Berlaar, Lier en Puurs-Sint-Amands noteren elk 1 nieuwe besmetting.

Bornem, Duffel en Heist-op-den-Berg bleven gevrijwaard van nieuwe besmettingen.