16u24

(8/4) 228 nieuwe besmettingen: enkele uitschieters opnieuw

Afgelopen 24 uur meldt Sciensano 228 nieuwe besmettingen met het coronavirus in de regio. Dat is na twee dagen met minder besmettingen opnieuw een hoog cijfer, vergelijkbaar met het niveau van vorige week. In de Kempen gaat het over 162 nieuwe gevallen, in Rivierenland 66.

Uitschieters in Rivierenland zijn Mechelen zelf (+17) en Lier (+13). Verder nog 8 in Willebroek, 5 in Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden en Heist-op-den-Berg. Berlaar volgt met 4, Nijlen heeft er 3 en Bornem en Putte 2. En eentje in Duffel en Puurs-Sint-Amands.

In de Kempen zien we grote uitschieters in Turnhout met +29 en ook in Mol met +24. Daar gaat het volgens de burgemeester niet over één grote cluster maar over besmettingen binnen enkele gezinnen. Ook Geel (+13), Balen (+12) en Vosselaar (+10) zitten in de dubbele cijfers.

Herselt telt er 9, Baarle-Hertog 6 en Herentals en Kasterlee 5. Verder heel wat gemeenten met 4 nieuwe gevallen: Meerhout, Retie, Rijkevorsel en Westerlo. Drie nieuwe positieve testen waren er in Beerse, Lille, Merksplas en Laakdal. Twee in Arendonk, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Hoogstraten, Hulshout en Vorselaar. 

In Olen en Ravels was er eentje. Geen enkele gemeente hield de 0

Amper 192 2de vaccinaties

Het aantal mensen dat een tweedespuitje tegen corona heeft gekregen, ligt vandaag weer bedroevend laag.

Het zijn er amper 192.  Uitschieters in de Kempen zijn Lille met 29 en Kasterlee met 242de inentingen