8u02
woensdag 18 mei
24°C
117 km

50.000 kunstliefhebbers vinden weg naar Museum Hof van Busleyden

Het Museum Hof van Busleyden blikt tevreden terug op het voorbije jaar. Meer dan 50.000 kunstliefhebbers bezochten de twee grote expo’s in het Mechelse museum. Opmerkelijk, want door de strenge veiligheidsmaatregelen moest het museum haar maximumcapaciteit sterk inperken.

Het najaar stond in het teken van de tentoonstelling Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische Ogen, die nog loopt tot eind februari. De grootste blikvanger van 2021 was evenwel de langverwachte tentoonstelling Kinderen van de Renaissance, die meer dan 25.000 bezoekers naar Mechelen trok. Deze expo toonde het leven van de prinsen en prinsessen aan het Bourgondisch-Habsburgse hof.

Ook de omgeving van het hof zelf vinden toeristen de moeite waard om te ontdekken. De automatische tellers aan onze poorten registreerden bijna 100.000 bezoekers aan de tuinen.”

De meeste bezoekers komen uit eigen land, maar door de coronabeperkingen in Nederland zakken ook meer Nederlandse toeristen af naar Mechelen. 

Door een noodzakelijke restauratie van het exterieur van het 15e-eeuwse stadspaleis zal de permanente tentoonstelling een tijdlang niet toegankelijk zijn. Het museum blijft wel open, met toptentoonstellingen van de Cubaans-Belgische kunstenaar Ricardo Brey en de expo Verborgen Parels met Mechelse topstukken later in het jaar.