Partnerartikel

5 tips om je portemonnee dunner te maken

maa 22 Aug 2022

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat nieuwe smartphones een stuk groter zijn dan de modellen die een paar jaar geleden uitkwamen. In principe kan dit voordelig zijn, maar het vormt ook een probleem. Je kunt je mobiele telefoon namelijk lastiger meenemen in je broekzak. Ook bij een portemonnee kun je dit probleem hebben, vooral als het vol zit met geld en pasjes. Om dit op te lossen kun je simpelweg een pasjeshouder kopen, al is niet iedereen hier fan van. Wil je juist je portemonnee slanker maken? Gebruik deze tips!

Ga digitaal

De meeste van je passen kunnen digitaal worden opgeslagen en zijn nog steeds gemakkelijk toegankelijk, vooral al die klantenkaarten. Er zijn gratis apps zoals KeyRing of zelfs een vergrendelde map voor je camera-app. Het maakt niet uit voor welke methode je kiest. Wat belangrijk is, dat de methode die je kiest ook is beveiligd is met een wachtwoord. Zo kan niemand zonder wachtwoord toegang krijgen en ben je veilig. Kijk ook eens naar een veilige app zoals Dashlane die veel meer doet dan alleen je wachtwoorden beheren.

Maximaal 5 pasjes

Een paar pasjes moet je beslist in je portemonnee meenemen, denk aan je ID-kaart en bankkaart. Dit zijn regelrechte musthaves die je altijd als eerste in je pasjeshouder heren of portefeuille plaatst. Ook een ov-kaart zul je graag mee willen nemen als je de deur uitgaat. Toch zijn er ook veel pasjes die je helemaal niet beslist bij je hoeft te hebben, vooral niet als je ze al digitaal meeneemt. Plaats daarom maximaal 5 pasjes in je portemonnee. Is dit niet genoeg? Neem dan nog een losse pasjeshouder dames mee.

 

Dunnere portemonnee kopen

Of het nu fysiek of mentaal is, het hebben van een slankere portemonnee is een geweldige manier om het idee en het gedrag van minder dragen te versterken! Als je eenmaal de vrijheid van een slanke portemonnee hebt ervaren, wil je er niet eens extra spullen in stoppen. Je spijkerbroek zal je bedanken als je een dunnere portemonnee gekocht hebt, maar je ruggengraat ook zeker. Deze aankoop is het geld dus zeker waard!

Geen kassabonnen

Je portemonnee is geen archiefkast - er is geen reden om er bonnetjes in te bewaren. Sla in plaats daarvan waar mogelijk papieren bonnen over. Apps zoals Evernote, Concur of zelfs Locked Folder zijn handig om digitale kopieën van bonnen veilig op te slaan als je ze toch graag wilt bewaren. Zodra je een app hebt geïnstalleerd en gebruikt, kun je achterover leunen en profiteren van de voordelen van een slanke portemonnee.

Minder contant geld

Hoewel het over het algemeen een goed idee is om een ​​paar briefjes en muntjes bij je te hebben, hoeven de meesten van ons in ons dagelijks leven niet veel papiergeld mee te nemen. Bijna overal kun je betalen met een bankkaart, en er zijn een aantal handige betalingsdiensten om de behoefte te beperken - Apple Pay, Google Wallet en Venmo om er maar een paar te noemen. Haal dus de meeste briefjes en muntjes uit je portemonnee zodat je het dunner maakt!