8u46

5 jaar cel voor dader home-invasion Geel

De rechter heeft 5 jaar uitgesproken voor een 29-jarige man. Hij heeft in april een gewapende home-invasion gepleegd aan Wilders in Geel. De man ontkende dat hij rechtstreeks betrokken was bij de feiten en zei dat hij van de echte daders zijn motorfiets onder dwang moest afstaan om de home-invasion te plegen. Maar het parket hecht daar weinig geloof aan en eiste 5 jaar cel vooral omdat er bloed van het slachtoffer aangetroffen werd op zijn vest.

Gezin uit Geel opgeschrikt

Een gezin uit Wilders in Geel werd op 22 april van dit jaar opgeschrikt door een home invasion. Rond half twaalf wordt aan de deur gebeld. Maar wanneer de bewoner opendoet, wordt hij door een gewapende man met helm op naar binnen geduwd. Hij krijgt een klap van de kolf een vuurwapen en ook zijn vrouw moet slagen incasseren. Het koppel verzet zich zo hard dat de dader en zijn kompaan die buiten wacht op een motorfiets zonder buit wegvluchten.

Zoekactie

De politie houdt meteen een zoekactie in de buurt. Agenten kunnen de 29-jarige man oppakken aan het Albertkanaal in Geel-Stelen. Hij heeft bloed op zijn kledij van het slachtoffer. Vissers getuigen dat er nog een 2de man bij hem was maar die is dan al weggevlucht. In het kanaal wordt ook nog gezocht naar het wapen dat bij de mislukte home invasion gebruikt is maar zonder resultaat. De advocaat van de beklaagde zei dat zijn cliënt alleen zijn motorfiets onder dwang ter beschikking moest stellen voor de home-invasion. Maar daar hechtte het parket dus geen geloof aan. De 2de dader is intussen nog altijd spoorloos.