11u02

36 nieuwe coronabesmettingen: hoogste aantal tijdens 2de golf (30/7)

Er zijn de afgelopen dag 36 nieuwe coronabesmettingen vanuit onze regio gemeld bij Sciensano. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de 2de golf.

Herentals kent 5 nieuwe gevallen

Uitschieter is de stad Herentals met 5 nieuwe meldingen. Die zijn waarschijnlijk gelinkt aan de besmettingshaard waarover wij gisteren al berichtten in RTV Vandaag. Hetzelfde geldt voor Olen waar 3 nieuwe gevallen zijn. Turnhout kent dan weer 4 nieuwe gevallen, net als de stad Mechelen.

Nieuwe besmettingen in 17 van de 39 gemeenten

3 nieuwe  gevallen zijn er ook in Lier en Duffel, daar is mogelijk een link met de besmettingen die gemeld zijn bij Reynaers Aluminium. ook Hoogstraten kent 3 nieuwe gevallen. Geel heeft 2 nieuwe besmettingen.

1 nieuwe besmetting is er telkens in Heist-op-den-Berg, Retie, Rijkevorsel, Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Arendonk, Puurs-Sint-Amands en Westerlo.

 

9 gemeenten zitten boven de alarmdrempel. Het valt daarbij op dat gemeenten als Duffel, Vorselaar en Olen steeds verder naar boven schuiven. Duffel staat nu zelfs op de 10de plaats van de meest getroffen gemeenten in België. Dat wordt berekend volgens het aantal besmettingen in de 7 afgelopen dagen op 100.000 inwoners.

Het aantal besmettingen per gemeente vind je op deze kaart:

https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen