14u52

(30/11) Coronacijfers duiken net onder de 100: 98 nieuwe besmettingen

Gezondheidsinstituut Sciensano gaf de recentste coronacijfers door en die bevestigen de dalende nationale trend. In het arrondissement Mechelen zijn er 42 nieuwe besmettingen. Het arrondissement Turnhout telt er 56. Nog maar 1 stad heeft dubbele cijfers. Mechelen noteerde 17 nieuwe besmettingen. Arendonk en Mol haalde de hoogste cijfers in de Kempen.

Kempen: + 56

Er zijn nu maar liefst 7 gemeenten die geen nieuwe besmettingen tellen. Het gaat om Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout, Hoogstraten, Meerhout, Olen en Vorselaar. Arendonk (9) en Mol (8) hebben de meeste nieuwe besmettingen. 6 inwoners uit Ravels en Turnhout raakten besmet. 3 nieuwe komen erbij in Geel, Herentals en Lille. Telkens 2 in Balen, Beerse, Laakdal, Retie en Rijkevorsel. In Grobbendonk, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Merksplas, Oud-Turnhout, Vosselaar en Westerlo liep 1 persoon een coronabesmetting op.  

Mechelen: + 42

Slechts 1 gemeente in de Mechelse regio bleef zonder besmetting: Berlaar. Stad Mechelen was opnieuw de uitschieter met 17 nieuwe besmettingen. 6 inwoners uit Lier en St.-Kat.-Waver raakten besmet. 3 nieuwe besmettingen waren er in Heist-o/d-Berg. 2 in Bonheiden, Bornem en St.-Kat.-Waver. Ten slotte noteerden 4 gemeenten er 1 nieuwe besmetting bij: Duffel, Nijlen, Putte en Puurs-St.-Amands.