8u01

30 maanden voorwaardelijk voor verkrachtingspoging op hotelkamer

Een 23-jarige man is tot 30 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld. Hij kreeg die straf voor een gewelddadige verkrachtingspoging op een hotelkamer in Herentals.

De feiten gebeurden vorig jaar oktober in hotel De Zalm in Herentals. De twintiger uit Heretals had eerder die avond een vrouw leren kennen op café. Hij overtuigde haar om nog een laatste glas wijn te drinken op haar hotelkamer. In de hotelkamer spoorde de man het slachtoffer plots aan om cocaïne te snuiven. De vrouw zag dat niet zitten en vroeg de man om de hotelkamer te verlaten. Hij ging daarop door het lint. Hij gaf haar meerdere vuistslagen en probeerde haar ook te verkrachten. Hij stopte pas met het geweld en de verkrachtingspoging toen andere hotelgasten de kamer binnenkwamen omdat ze het hulpgeroep van het slachtoffer gehoord hadden. De man gaf toe dat hij geweld gebruikte, maar ontkende dat hij probeerde haar te verkrachten.

De man is nu tot 30 maanden voorwaardelijke celstraf en 800 euro boete veroordeeld. Alleen de periode van voorhechtenis is effectief. Hij moet zich ook laten behandelen voor zijn drugs- en agressieproblematiek. 

Foto: stockfoto