8u32

30 maanden voorwaardelijk voor aanranding van 15-jarig nichtje

De rechter in Turnhout heeft een 55-jarige man uit Grobbendonk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden. Hij stond terecht voor aanranding van zijn 15-jarig nichtje. Hij krijgt ook een contactverbod met zijn nichtje en moet zich laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek.

Op een bepaald moment begon de man een relatie met de moeder van het meisje. Maar hij bleek vooral interesse te hebben in haar dochter, die door haar mentale beperking een geestelijke leeftijd van 9 jaar had. Hij vertelde het meisje zelfs dat hij een relatie met haar wilde.

De vader van het meisje stapte naar de politie en legde klacht neer tegen zijn broer. Tijdens het onderzoek werden WhatsApp gesprekken gevonden met seksuele inhoud. In de gsm’s stonden ook pornografische beelden. 

De man beweerde dat ze nooit effectief seksueel contact hadden. Omdat hij wel haar achterwerk had aangeraakt, kreeg hij een veroordeling voor aanranding van de eerbaarheid. Hij werd ook veroordeeld voor het aanzetten tot ontucht voor het uitwisselen van gesprekken en foto’s.