2u12

(27/2) 120 nieuwe besmettingen: duidelijk minder dan gisteren

Gisteren noteerden we een voor deze maand februari zeer hoog aantal nieuwe besmettingen maar gelukkig wordt dat vandaag niet bevestigd. Er is een daling in Mechelen naar 54 gevallen en in de Kempen is die daling nog groter, daar zijn er 66 nieuwe besmettingen geteld.

Turnhout koploper met 13

Turnhout springt er bovenuit in de Kempen en heeft als enige met 13 nieuwe besmettingen een dubbel cijfer. Het zijn er wel 10 minder dan gisteren.

Arendonk, Beerse, Geel en Rijkevorsel hebben 5 nieuwe gevallen, in Herenthout en Ravels zijn dat er 4.

In Mol zijn 3 extra mensen besmet geraakt en in Balen, Lille, Merksplas, Oud-Turnhout, Retie, Vosselaar en Laakdal 2.

8 gemeenten hebben 1 nieuw geval en 4 gemeenten houden de nul.

 

Mechelen koploper met 11

Mechelen-stad springt er bovenuit in de regio Mechelen en heeft als enige met 11 nieuwe besmettingen een dubbel cijfer. Heist-op-den-Berg heeft 9 nieuwe besmettingen en Puurs-Sint-Amands 8.

6 nieuwe besmettingen zijn er in Willebroek en 5 in Lier.

In Nijlen en Berlaar zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Sint-Katelijne-Waver 2. Bornem en Bonheiden hebben 1 nieu geval en Putte is andermaal vrij van nieuwe besmettingen.

Geen volledige vaccinaties bijgeteld

Net als gisteren zijn er ook vandaag geen dubbele vaccinaties bijgeteld in onze regio. De gemeente Puurs-Sint-Amands staat het verst met 5% inentingen. Volgende week is er wel een inhaalactie voor eerste inentingen gepland met vaccins die te laat zijn geleverd.

Om te weten hoeveel mensen er al volledig gevaccineerd zijn in jouw gemeente kan je op ons vaccinatiekaartje klikken.https://rtv.be/gevaccineerden-regio-kempen-mechelen