23u01

(24/01) 125 nieuwe besmettingen: Mechelen en weer Hoogstraten de uitschieters

Behalve Mechelen en Hoogstraten, zijn er vandaag geen grote uitschieters in de besmettingscijfers bij ons. 125 nieuwe positieve testen werden er afgelegd: 54 in het arrondissement Turnhout en 71 in het arrondissement Mechelen.

In Mechelen komen er maarliefst 40 bij, gisteren waren dat er ook al 20. Of dat het gaat over extra besmettingen na de testing afgelopen vrijdag van 250 leerlingen en leerkrachten van de Sint-Pieterschool, is nog niet duidelijk. Verder zien we 6 extra besmettingen in Heist-op-den-Berg en Nijlen. 3 in Willebroek, Bornem en Lier. 2 in Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands en eentje in Berlaar en Bonheiden.

In het arrondissement Turnhout blijft Hoogstraten de zwaarst getroffen stad, vandaag +13. Mol krijgt er 7 bij, en Herentals 6.Kasterlee 5, Turnhout en Lille 4 en Arendonk en Oud-Turnhout 3. Herselt telt 2 positieve testen extra en Laakdal, Westerlo, Vorselaar, Olen, Herenthout, Geel en Balen eentje. Er waren geen nieuwe gevallen in Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Grobbendonk, Hulshout, Meerhout,  Merksplas, Ravels, Retie, Rijkevorsel en Vosselaar.