13u19

24 nieuwe besmettingen in de regio: 13 gemeenten boven alarmdrempel (4/8)

Er zijn de afgelopen dag 24 nieuwe coronabesmettingen uit onze regio doorgegeven aan gezondsheidsinstituut Sciensano. Opvallend is dat ze wijd verspreid zitten over 18 verschillende gemeenten.

Hoogstraten kent grootste toename

Hoogstraten in het arrondissement Turnhout en de stad Mechelen in het arrondissement Mechelen zijn de enige steden die 3 besmettingen extra noteren. Daarna volgen Willebroek en Lille met elk 2 nieuwe besmettingen.

Lange lijst met 1 extra besmetting

In het arrondissement Turnhout kennen verder Laakdal, Westerlo, Retie, Ravels, Mol, Herentals, Grobbendonk, Geel en Balen 1 extra coronabesmetting.

In het arrondissement Mechelen gaat het om Sint-Katelijne-Waver, Nijlen, Duffel, Bornem en Berlaar die er allemaal 1 besmetting bij krijgen.

13 gemeenten boven alarmdrempel

De ergst getroffen gemeente tijdens de afgelopen 7 dagen en bekeken op 100.000 inwoners is nog altijd Olen, gevolgd door Hoogstraten en Beerse. De eerste gemeente uit het arrondissement Mechelen is Duffel op plaats 4, voor Herentals, Rijkevorsel en Mechelen-stad. Lier staat op de achtste plaats voor Grobbendonk, Kasterlee, Vosselaar, Sint-Katelijne-Waver en Westerlo sluit het rijtje.De gemeente haalt net de alarmdrempel van 20 gevallen tijdens de laatste 7 dagen op 100.000 inwoners.