2u43

(2/03) 42 nieuwe besmettingen: 22 gemeenten houden de nul vandaag

Ondanks de stijging in het aantal besmettingen nationaal, zien we in onze regio vandaag een erg laag cijfer: 42. Dat is zelfs het op één na laagste cijfer in een maand. Dinsdag is wel klassiek een dag met lage besmettingcijfers, omdat er in het weekend minder getest wordt en die resultaten pas op dinsdag door Sciensano worden gecommuniceerd.

In het arrondissement Mechelen gaat het over 23 positieve testen: een derde in Heist-op-den-Berg (8). Daarna volgens Puurs-Sint-Amands (6) en Willebroek en Berlaar (3). Bornem, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver telde maar 1 nieuwe besmettingen en Bonheiden, Duffel, Lier, Nijlen en Putte houden de 0 vandaag. 

In het arrondissement Turnhout zijn er 16 gemeenten die de 0 houden: Arendonk, Baarle-Hertog, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Laakdal. 

Het kleine Vosselaar telde er 4 bij, Turnhout 3. Rijkevorsel, Ravels, Beerse en Oud-Turnhout 2 en 1 nieuwe besmetting was er in Balen, Dessel, Westerlo en Hoogstraten. 

Opvallende stijgers in het aantal volledige vaccinaties vandaag: Arendonk, Mechelen, Mol en Putte. In de andere gemeenten kwamen er maar enkelen of enkele tientallen bij. 

Vaccinaties

De vaccinaties komen stilaan op gang. Mooi voorbeeld is Arendonk. Het aantal gevaccineerden stond gisteren nog op 96, vandaag zijn er al 400 inwoners gevaccineerd. Ook Balen heeft er inmiddels ook al 734 gevaccineerden. Stad Mechelen heeft er 2234, Lier 991, gemeente Mol 1118.

Voor een volledig  overzicht wie er in jouw gemeente al volledig gevaccineerd is, kan je op ons vaccinatiekaartje klikken https://rtv.be/gevaccineerden-regio-kempen-mechelen