3u34

(20/11) Virus nog niet uitgeteld, 358 nieuwe besmettingen

Er zijn opnieuw weer meer nieuwe besmettingen geteld. Dat meldt Sciensano. In totaal gaat het om 358 coronabesmettingen. 125 in de Mechelse regio en maar liefst 233 nieuwe gevallen in de Kempen. Mogelijk zit er een vertraging bij het binnenlopen op de cijfers.

Mechelen: 125 

Gisteren hadden we het al over de uitbraak van het corona-virus in woonzorgcentrum Paradijs in Lier. Dat kan de sterke stijging in Lier (+ 43) grotendeels verklaren. Ook dubbele cijfers in Bornem +16 en Heist-o/d-Berg +10. Daarna tellen Duffel 9, Willebroek en Puurs-St.-Amands elk 8 inwoners bij met een besmetting. Stad Mechelen heeft 7 nieuwe besmettingen. Daarna volgen Berlaar met 6, St.-Kat.-Waver en Putte met 5 en ten slotte Bonheiden en Nijlen hebben 4 nieuwe gevallen. 

Kempen: 233 

In 2 gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn Baarle-Hertog en Herenthout. Maar in rest van de Kempense regio zijn de cijfers opnieuw gestegen. Dubbele cijfers voor de steden als Turnhout (30) en Herentals met 26 nieuwe besmettingen. Ook kleinere gemeenten als Olen (+21), Arendonk (+19) en Retie (15) tellen flink wat nieuwe coronabesmettingen erbij. Geel, Hoogstraten en Vosselaar tellen er elk 12 bij. Dessel volgt met 11. 9 in Westerlo, 8 in Merksplas en 6 nieuwe gevallen in Kasterlee, Oud-Turnhout en Ravels. 5 nieuwe besmettingen in Grobbendonk, Mol, Laakdal en Rijkevorsel. Telkens 4 covid-19 besmettingen in Balen, Herselt en Hulshout. 3 in Lille. Vorselaar en Beerse 2 nieuwe en 1 besmet persoon erbij in Meerhout.