3u32

(18/4) 216 besmettingen: aantal blijft vrij hoog

Er zijn de afgelopen 24 uur 216 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld bij ons. In de Kempen zijn het er 139 en in Rivierenland 77.

Mechelen telt er 16, maar ook in Heist-op-den-Berg (14) en Lier (13) zien we dubbele cijfers. Daarna volgt Bornem met 9 besmettingen, 6 in Sint-Katelijne-Waver en 5 in Puurs-Sint-Amands. Verder waren er 4 nieuwe positieve testen in Duffel en Putte en 3 in Willebroek en Nijlen. Berlaar en Bonheiden bleven gespaard van nieuwe coronagevallen.

Turnhout spant te kroon in de Kempen, met toch opnieuw 30 nieuwe gevallen, ook de voorbije dagen was het aantal besmettingen daar vrij hoog. Het zou nog altijd gaan over clusters in families die onder controle te houden zijn. Naast Turnhout, zit ook buurgemeente Kasterlee in de dubbele cijfers, 10 zijn het er daar. 

8 zijn het er in Beerse, Herentals, Hoogstraten, Vosselaar en Westerlo. In Balen en Geel zijn er 6 nieuwe coronagevallen. 5 in Ravels en Rijkevorsel, 4 in Arendonk, Grobbendonk en Lille, Mol, Oud-Turnhout en Laakdal. 3 zijn het er in Hulshout, Merksplas en Retie. Twee in Olen en eentje in Herselt en Vorselaar. 

Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout en Meerhout hadden geen nieuwe besmettingen.