19u41

(15/10) Aantal coronabesmettingen daalt licht in onze regio

Gezondheidsinstituut Sciensano noteerde de afgelopen 24 uur in onze regio 220 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 84 in de regio Rivierenland en 136 in de Kempen. Lichte uitschieters zijn er in Mol, Westerlo, Willebroek en Puurs-Sint-Amands.

Regio Rivierenland + 84

In stad Mechelen blijft het aantal besmettingen beperkt tot 15, een daling tegenover gisteren. Maar in Willebroek en Puurs-Sint-Amands zijn er 9, vrij veel voor deze gemeenten. Ook Lier en Bonheiden hebben momenteel 9 besmettingen. Voor de rest blijven de cijfers vrij stabiel in deze regio. 8 in Putte, 7 in Heist, 5 in Bornem en Nijlen, 4 in Duffel, 3 in Sint-Katelijne-Waver en 1 in Berlaar.

Regio Kempen +136

In de regio Kempen gaan de cijfers plots omhoog in Mol 17 waar de besmettingen wat verspreid zitten over enkele scholen. Ook in  Westerlo is er een stijging tot 14. Herentals volgt met 10, Olen met 9 en Beerse en Merksplas hebben elk 8 besmettingen. In Laakdal en Hoogstraten hebben telkens 7 mensen corona en in Geel is er lichte daling tot 6. Tenslotte zijn er nog 4 in Kasterlee, 3 in Balen, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille en Rijkevorsel.