16u48

(15/1) 121 nieuwe coronagevallen: minder dan gisteren

Er zijn vandaag 121 nieuwe coronagevallen vastgesteld in de regio. In Mechelen zijn het er 68 en in de Kempen 53. Dat toont nog eens aan dat Regio Mechelen momenteel zwaarder getroffen is. De cijfers zijn hoger terwijl de regio 100.000 inwoners minder heeft dan de Kempen.

Lier blijft zwaarst getroffen maar ook Nijlen heeft dubbele cijfers

In Lier zijn 13 nieuwe besmettingen geteld en in Nijlen en Mechelen 10. In Heist-op-den-Berg en Willebroek zijn 8 extra mensen besmet geraakt.

Berlaar en Sint-Katelijne-Waver tellen er elk 4 nieuwe gevallen bij en Bornem 3 en Puurs-Sint-Amands 3. In Bonheiden en Duffel zijn het er 2 en in Putte is er 1 nieuw geval.

Geen enkele Kempense gemeenten met dubbele cijfers

Hoogstraten is koploper in de Kempen met 8 nieuwe gevallen mogelijk gelinkt aan kinderdagverblijf Spijker. In het kleine Dessel zijn er 6 nieuwe gevallen. Daar is er een probleem in wzc Alfons Smet Residenties.

De andere gemeenten hebben opvallend kleinere aantallen. Balen heeft er 4 en Arendonk, Grobbendonk, Herentals, Mol, Rijkevorsel en Turnhout 3.

2 nieuwe gevallen zijn er in Baarle-Hertog, Beerse, Lille en Merksplas. Laakdal, Westerlo, Vosselaar, Ravels, Oud-Turnhout, Kasterlee, Hulshout, Herenthout en Geel hebben er 1. 

In Herselt, Vorselaar, Retie, Olen en Meerhout zijn er geen nieuwe besmettingen.