19u05

(13/10) Minder coronabesmettingen maar toch blijven cijfers fors 142

Gezondheidsinstituut Sciensano gaf opnieuw het aantal besmettingen door in de regio. Dat aantal is lichtjes gedaald ten opzichte van de voorbije dagen. Toch blijft het met 142 coronabesmettingen een hoog cijfer. De beide regio’s gaan ook gelijk op. In het arrondissement Mechelen raakten 70 personen besmet tegenover 72 inwoners uit het arrondissement Turnhout.

Regio Mechelen +70

Vandaag is de Dijlestad Mechelen niet de uitschieter van de dag. Die onfortuinlijke plaats is weggelegd voor stad Lier waar maar liefst 13 nieuwe besmettingen werden genoteerd. Mechelen volgt wel met 11 besmettingen. Willebroek (9), Duffel (8), Nijlen (7) vervolledigen de lijst. 5 inwoners van Puurs-St.-Amands en Putte raakten bijkomend besmet. Bonheiden, Heist-o/d-Berg, St.-Kat.-Waver tellen er elk 4.

Regio  Kempen  +72

Koplopers hier zijn 2 gemeenten uit de Noorderkempen. Naast stad Turnhout met 11 nieuwe coronabesmettingen, laat de gemeente Beerse 14 nieuwe gevallen op de teller zetten. Ook Merksplas heeft 9 inwoners die een coronabesmetting hebben opgelopen. Vervolgens telt Mol er ook 5 bij. Balen, Geel, Hoogstraten, Oud-Turnhout en Vosselaar hebben er elk 4 bij. Retie 3.  In Baarle-Hertog, Olen en Westerlo zijn 2 nieuwe gevallen. 1 inwoner uit de gemeenten Arendonk, Herentals, Meerhout en Rijkevorsel raakte telkens besmet met covid-19.   

Check het totaal aantal besmettingen in jouw gemeente op onze overzichtskaart:. https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen