13u31

(11/11) 158 nieuwe besmettingen, uitschieter is Puurs-St.-Amands met 22

Ook onze regio volgt de nationale dalende trend. Zo blijft het aantal besmettingen afnemen, wat goed nieuws is. In totaal werden 158 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de laatste cijfers van Sciensano. Er kwamen 82 nieuwe gevallen bij in het arrondissement Mechelen waarvan opvallend 22 in de fusiegemeente Puurs-St.-Amands. Het arrondissement Turnhout noteerde er 76.

Regio Mechelen: +82

Opvallende uitschieter is dus Puurs-St.-Amands. Daar raakten maar liefst 22 inwoners besmet. Burgemeester Van den Heuvel heeft geen weet van een lokale uitbraak. Mogelijk is het resultaat een optelsom van een aantal gevallen die blijven liggen waren de voorbije dagen.

Ook dubbele cijfers voor Stad Mechelen. De stad mocht 16 nieuwe gevallen optekenen. Bornem en Willebroek volgen met elk 7 nieuwe besmettingen. Putte heeft er 6. Telkens 5 besmettingen waren er Duffel, Heist-o/d-Berg en Lier. Sint-Katelijne-Waver telde er 4 bij, in Nijlen waren er 3 nieuwe. Bonheiden sluit de rij af met 2 covid-19 besmettingen.
 

Regio Kempen:  +76

Enkel stad Herentals noteert in de Kempense regio dubbele cijfers. 11 nieuwe coronabesmettingen werden er hier opgetekend. In Mol, Geel en Turnhout raakten telkens 6 inwoners besmet met het virus. 5 nieuwe gevallen zijn er in Herenthout, Kasterlee en Lille. Hulshout, Olen en Westerlo kregen er 4 bij. Bij 8 gemeenten waren er telkens 2 nieuwe coronabesmettingen: Balen, Dessel, Hoogstraten, Meerhout, Oud-Turnhout, Retie, Vorselaar en Vosselaar. Grobbendonk, Herselt, Ravels en ten slotte Rijkevorsel kregen er 1 geval bij.