3u18

(10/4) 226 nieuwe coronabesmettingen: stabiel op hoog plateau

In onze regio blijven we met het aantal nieuwe besmettingen ter plaatse trappelen. Het zijn er vandaag 226. Het gaat om 129 nieuwe gevallen in de Kempen en 97 in Rivierenland.

Virus zit breed verspreid over de Kempen

Turnhout heeft als hoofdstad met het meeste aantal inwoners vandaag met 14 ook het hoogste aantal nieuwe besmettingen. Geel volgt als 2de met 10 en daarna staan Hoogstraten, Ravels en Retie met 9.

Beerse heeft 8 nieuwe besmettingen en Vosselaar 7. Het virus houdt momenteel minder rekening met bevolkingsdichtheid want onze omgang is toch beperkt. In individuele gezinnen wordt het virus nu doorgegeven en daar is door paasvakantie en de beperkingen ook meer contact.

Het kleine Vorselaar heeft 5 nieuwe gevallen net als Mol. In Arendonk, Kasterlee, Westerlo, Herentals, Lille en Dessel zijn 4 extra mensen besmet geraakt en in Herenthout, Herselt, Meerhout en Merksplas 3.

Balen, Grobbendonk, Oud-Turnhout en Rijkevorsel noteren 2 nieuwe gevallen en Baarle-Hertog 1.

Hulshout, Olen en Laakdal zijn vrij van nieuwe besmettingen.

Paar grote uitschieters in Rivierenland

Mechelen doet er 20 nieuwe besmettingen bij als hoofdstad met de meeste inwoners. In verhouding valt dat nog mee als je ziet dat Heist-op-den-Berg, Willebroek en Lier er 14 bij doen en Sint-Katelijne-Waver en Nijlen 9.

Putte noteert 5 nieuwe besmettingen en Duffel en Bornem 4.

In Puurs-Sint-Amands zijn er 3, in Bonheiden 1 en in Berlaar geen.