Apocalyptische schilderijen en installaties: Joris Van de Moortel in de Warande

woe 31 Jan
instagram_art_in_turnhout.jpg
Een nieuwe expo opent zaterdag in de Warande in Turnhout. Die stelt Joris Van de Moortels zijn oeuvre voor. Dat gaat van apocalyptische schilderijen in olieverf op doek, een reeks aquarellen, een 300 minuten durende performance, schilderijen live gemaakt tijdens die performance, twee screenings van films, een neon-installatie, neon gitaren en ‘wax hats’ gebaseerd op de gezichten van de muzikanten. De expo loopt tot eind april.
instagram_art_in_turnhout_foto_de_warande.jpg

Kortom "Fragmenten, Doorgangen, Afdaling en Terugkeer" belooft een uitzonderlijke inkijk te worden in de wereld van Joris Van de Moortel, een kunstenaar op zoek naar een pad uit de chaos van de wereld. Al bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap.

Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan uitgewerkt worden tot grootschalige installaties, verlicht met zijn karakteristieke signatuur in neon. Deze installaties brengt de kunstenaar dan weer samen met anderen tot leven in muzikale performances en met videowerk en stop-motion films.

instagram_art_in_turnhout_foto_de_warande.02jpg.jpg

Foto's: RTV en De Warande Turnhout