Agentschap Natuur en Bos plant bijna 8 hectare nieuw bos aan in Eksterheide

vrij 2 Dec 2022
Het Agentschap Natuur en Bos gaat bijna 8 hectare extra bos planten in het natuurgebied Eksterheide in Beerse. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. Zo’n 7,5 hectare van het nieuwe bosgebied komt tegen het fabrieksterrein van Aurubis Beerse te staan, in het noordoosten van het natuurdomein. Ook het stukje natuurdomein dat aanleunt tegen de wijk Klundert in Rijkevorsel wordt beplant. Het nieuwe bosgebied moet zorgen voor een extra natuurlijke buffer en voor minder geluidshinder in de aanpalende woonwijken.

Het nieuwe bosgebied zal bestaan uit tal van boom- en struiksoorten. Bijna de helft van de plantoppervlakte zal ingenomen worden door winter- en zomereiken, maar ook begeleide soorten kan je er terugvinden. Zo worden er ook heel wat winterlindes, trilpopulieren, haagbeuken, gewone esdoorns, veldesdoorns, beuken, boswilgen… aangeplant. Naast bomen, plant het Agentschap Natuur en Bos ook struiken en heesters aan, zoals meidoorn, sleedoorn, vlier, lijsterbes, enzovoort.

Veilige fietsverbinding

Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook gezorgd voor een nieuwe fietsverbinding die fietsers in staat stelt om veilig naar het centrum van Sint-Jozef-Rijkevorsel te fietsen. Er is een nieuw onverhard pad aangelegd via Klundert, Zuiderdijk en de fietsersbrug in Sint-Jozef. Het pad is voor mountainbikers bedoeld, maar ook gewone fietsers kunnen er gebruik van maken. Het pad is dan ook niet verhard en wordt niet verlicht, maar het biedt wel een veilig alternatief op de drukke Vlimmersebaan.

Foto: Agentschap Natuur en Bos