Aftrap voorbereidende werken sport- en speelpark Bruultjeshoek

woe 8 Nov
In november gebeuren de eerste kleine werken voor de uitbouw van sport- en speelpark Bruultjeshoek in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Binnenkort komen er onder meer een avontuurlijk speelterrein, een Finse piste en twee strandvolleybalvelden. Vanaf vandaag gaan de eerste werken voor de aanleg van sport- en speelpark Bruultjeshoek van start.

De aannemer zal een 8-tal bomen rooien en struikgewas verwijderen. Wanneer de werken klaar zijn, worden de bomen gecompenseerd op het terrein. Verder wordt ook de werfcontainer al geplaatst op de parking van Bruultjeshoek. Voorlopig is er verder geen hinder op de parking. De effectieve start van de werken is afhankelijk van het weer en staat gepland na de winterperiode.

Wat komt er in het sport- en speelpark?

Naast de sporthal Bruultjeshoek ligt een groot gebied dat is ingekleurd als recreatiezone. Enkele jaren geleden bouwden de scouts en gidsen er al hun nieuwe lokalen. Binnenkort wordt de weg naar de lokalen mooi aangelegd en achter de jeugdbewegingen komt een avontuurlijk speelterrein. Dichter bij de sporthal komen er twee strandvolleybalvelden.

Aan de sporthal komen ook een multisportkooi zoals aan Leyland en een buitenfitness. Door het binnengebied wordt ook een Finse piste van 750 meter aangelegd. Verder komt er een trage verbinding van de scoutslokalen richting Kerkhoflei en sporthal. De plannen voor het sport- en speelpark omvatten ook een BMX-parcours en een dirt track (soort crossparcours). De vergunningsprocedure om deze aan te leggen loopt nog.

Foto: archief