Zoo Planckendael verwelkomt hyena-pup

woe 27 Mar
© Zoo Planckendael

Zoo Planckendael heeft heuglijk nieuws. Met de komst van de lente is er kleine hyena bijgekomen in het park. Hyenamoeder Luena beviel zopas van een pup. De clan van hyenamoeder Luena breidt daarmee verder uit in het dierenpark.

Tweelingzussen Xena en Xavannah kregen er een pittige broer of zus bij. Dit nieuwe, jonge geweld is geboren in het nesthol centraal in het verblijf en gezien zijn nieuwsgierige aard zullen onze bezoekers al snel de kans krijgen, met een beetje geduld, om de pup te spotten.

Pasgeboren hyena’s zijn donker van kleur en onmiddellijk klaar voor het leven in groep. Ze bijten van zich af met een volledig gebit en de nodige spirit. De pels van de jonge dieren is nog heel donker. De typische, camouflerende vlekken verschijnen pas na vier maanden. Hyena’s zijn jagers en aaseters, maar voorlopig drinkt de pup nog gretig moedermelk hoewel hij geboren werd met een vol gebit.

Het geslacht van de pup is voorlopig onbekend. Alle borelingen van 2024 krijgen in ZOO Planckendael een naam beginnend met de letter Z. De verzorgers maken hun favoriete top drie en iedereen mag daarna meestemmen via de social media van Zoo Planckendael.