Actiecomité is boos dat stad fonteinen Schuttersvest en Van Benedenlaan afbreekt

woe 28 Feb
© Actiecomité Reddevesten

In Mechelen is actiecomité Reddevesten/RedMechelen boos dat de stad de fonteinen aan de Schuttersvest en de Van Benedenlaan heeft afgebroken. Volgens het actiecomité hebben ze een historische waarde en zorgen ze voor verkoeling in de zomer. De stad zegt dat de fonteinen versleten waren. De werken moeten eind maart afgerond zijn.

Gisteren is gestart met de afbraak van de fontein aan de Schuttersvest in Mechelen, vorige week was het al de beurt aan de fontein aan de Van Benedenlaan. De twee waterbronnen zijn volgens de stad versleten en zorgden voor overlast. De fonteinen zullen voorlopig omgevormd worden tot een plek met zitbanken, bloemen en groen.

Maar buurtbewoner Michel Leriche ziet de werken met lede ogen aan. Hij is ook één van de bezielers van actiegroep Reddevesten/RedMechelen. De fonteinen werkten al een tijdje niet meer, maar in plaats van ze af te breken zag Leriche ze liever hersteld.

Het actiecomité heeft een petitie ingediend voor het behoud van de fonteinen, die zou ondertekend zijn door een 200-tal buurtbewoners. De nieuwe invulling van de fonteinen is tijdelijk. De stad sluit niet uit dat bij de definitieve herinrichting van de Vesten er opnieuw waterbronnen komen. Die keuze zal gemaakt worden in samenspraak met de buurtbewoners, klinkt het.