Vrijspraak voor belager ex-burgemeester Vleugels en zijn familie

din 16 Apr
© RTV archief

In Mechelen heeft de correctionele rechtbank van Mechelen vandaag een 61-jarige man vrijgesproken voor elektronische overlast ten aanzien van de voormalige burgemeester van Heist-op-den-Berg Luc Vleugels en zijn echtgenote.

De 61-jarige man uit Heist-op-den-Berg riskeerde een celstraf van 3 maanden omdat hij ex-burgemeester Luc Vleugels in diskrediet bracht op sociale media en hem via de telefoon bleef bestoken. De man stond ook terecht voor opzettelijke slagen aan diezelfde burgemeester maar daarvan vond het parket zelf dat de vrijspraak gepast was.

De man publiceerde regelmatig artikels op de Facebookpagina Heist Online en noemde zichzelf een doe-het-zelf-journalist. In de zomer van 2021 ontstond een conflict met de toenmalige burgemeester Luc Vleugels, nadat hij een artikel had gepost over de bedenkelijke verdeling van het geld uit het corona noodhulpfonds door de gemeente. "Dit dossier is een afrekening voor enkele kritische artikelen op een Facebookpagina", klonk het en de rechtbank sprak de man daarom vrij.