Red De Vesten voert actie tegen knip op Zwartzustersvest

1 maand geleden
© RTV

Op het kruispunt van de Zwartzustersvest met de Stompaertshoek verzamelden de actievoerders van de Mechelse Vesten. Opnieuw staan ze aan de klaagmuur en voeren ze actie tegen de knip op Zwartzustersvest in Mechelen.

Na maandenlange kritiek op de verkeerssituatie op de Vesten stelden de Mechelse actiegroepen voor duurzame mobiliteit op de Vesten hun nieuwe banner voor, tijdens een korte prikactie. De gekozen plaats staat symbool voor twee knelpunten van de enkelrichting, luidt het bij de demonstranten van Red De Vesten. Zij voeren actie tegen de knip op Zwartzustersvest.

Volgens de actievoerders belet de knip op de Zwartzustersvest de vrije doorgang en veroorzaakt zeer grote omwegen. Een deel van de bewoners van Mechelen-Noord krijgt een vergunning om via de Stompaertshoek toch door de knip aan Zwartzustersvest te rijden.

De Stompaertshoek daarentegen is een smalle woonstraat die daarvoor niet geschikt is. Wat met weggebruikers die deze complexe en onlogische situatie niet kennen en het verkeer gewoon volgen, zeggen de actievoerders verder nog. Deze omweg creëert ook twee bijkomende gevaarlijke conflictpunten met fietsers, en laat extra verkeer passeren langs een smalle woonstraat zeggen ze nog.