Skatepark Vossekot opent feestelijk in Retie

woe 10 Apr
© RTV

Onder een stralend lentezonnetje opent in Retie het nieuwe skatepark in sportpark Vossekot. Na de officiële inhuldiging aan Geenend staan er ook heel wat feestelijke randactiviteiten op de planning. Deze ochtend kregen de jongste skaters al de eerste initiatiesessies. De gemeente trok 100.000 euro uit voor het nieuwe skatepark. Er was dan ook enorm veel vraag naar. Het vorige skatepark was verouderd.

Sinds corona is skaten weer helemaal in. Hier stonden toen al verschilende skatetoestellen, maar die waren verouderd. Daarom trokken de jongeren naar het gemeentebestuur met de vraag voor een nieuw skateterrein.

Jonge skaters en steppers konden vanmorgen als eersten het nieuwe skatepark Vossekot aan Geenend uittesten. Beginners en gevorderden konden er workshops volgen. Na de officiële plechtige opening vanmiddag door burgemeester en schepenen staan er nog meer activiteiten op het programma.

Terwijl alle elementen en zones van het skatepark worden uitgeprobeerd en tricks worden geshowd kunnen toeschouwers genieten op terras. Een dj zorgt voor de nodige muzikale sfeer en vanavond volgt er nog een feestelijke afsluiter. Skaters kunnen er terecht op de afterparty in jeugdhuis JK2470 naast het skatepark.