Zoekactie naar inbrekers zonder resultaat: 4 woninginbraken in Hulshout, 1 inbraak in Herselt

maa 8 Apr

Politie Zuiderkempen stelde de voorbije dagen vier inbraken vast in Hulshout. Ook in Ramsel bij Herselt werd er ingebroken. De politie organiseerde nog een zoekactie maar de dieven werden niet meer aangetroffen. Van de daders ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het telkens om dezelfde daders die de feiten in Hulshout pleegden.

4 keer ingebroken in Hulshout

Zaterdag werden inbrekers opgeschrikt toen rond 22.30 uur het inbraakalarm afging. Daar probeerden onbekenden aan de Heibaan in te breken in een woning. Ze hadden er een raam geforceerd en dropen af zonder buit. Er werd ook schade vastgesteld aan de tuinomheining.

Op de Grote Baan slaagden dieven er wel in buit te maken. Vermoedelijk gaat het om feiten van zondagavond. Uit een eerste woning werden na het forceren van een raam juwelen gestolen. Rond 23 uur betrapten de bewoners van een andere woning in de straat twee gemaskerde personen in hun huis. Die waren binnengeraakt via de achterdeur. De inbrekers namen meteen de benen maar ze waren er al wel in geslaagd geld buit te maken. De politie organiseerde nog een zoekactie waarbij ook een speurhond werd ingezet, maar de dieven werden niet meer aangetroffen.

Maandagochtend werd nog een 4de inbraak vastgesteld in een zakenkantoor opnieuw langs Grote Baan in Hulshout. Na het openbreken van een deur werd er geld gestolen. Vermoedelijk gaat het telkens om dezelfde daders.

Ook in Ramsel maken de daders spullen buit

En ook in de Madestraat in Ramsel bij Herselt werd tijdens de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in twee tuinhuisje en in een werkhuis. De daders konden een elektrisch werktuig en een batterij voor een e-bike buitmaken. Van de daders ontbreekt elk spoor.