Wolf doodgereden in Ravels

zat 18 mei
doodgereden wolf Ravels
© Welkom Wolf

In Ravels, op de Prinsenlaan, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een wolf doodgereden. Buurtbewoners vonden het dier zaterdagochtend in de berm.

De wolf werd opgehaald door mensen van het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Er zal nu worden onderzocht waar de wolf vandaag kwam. Het kan gaan om een jong van het Limburgse wolvenkoppel Noëlla en August. Maar het kan ook om een buitenlandse wolf gaan. Een tijdje geleden werden er schapen doodgebeten in Ravels. Ook toen was niet duidelijk om welke wolf het ging.

Het is al langer bekend dat een wolf zijn territorium heeft ten noorden van Antwerpen. Maar na het incident in Ravels werd de mogelijkheid geopperd dat er ook net over de grens in Nederland zich een wolf gevestigd heeft. De organisatie Welkom Wolf pleitte er toen voor om de subsidies om kleinvee te beschermen tegen de wolf uit te breiden naar Ravels en buurgemeenten.

In deze periode trekken jonge wolven het nest uit. Ze trekken dan rond. En in een land met veel wegen, zoals België, kan er dan al eens een wolf verongelukken. Dat gebeurde pas ook nog in Zoersel.

doodgereden wolf Ravels