Werkstraf voor mannen die huis van liefdesrivaal beschoten met luchtdrukgeweer

1 maand geleden
© Archief RTV

Drie jongemannen hebben een werkstraf gekregen van 120 tot 150 uur, omdat ze met een luchtdrukgeweer het huis van een liefdesrivaal beschoten hebben. Dat heeft de correctionele rechtbank van Mechelen beslist.

De feiten deden zich voor op 2 maart 2023 rond half tien 's avonds. Een vrouw zat in haar zetel tv te kijken terwijl haar jongste zoon boven lag te slapen toen de woning beschoten werd met een luchtdrukgeweer. Eén laag van het dubbele glas in het raam van de woonkamer werd kapot geknald. De vrouw belde haar oudste zoon en kon de wagen van een voormalige vriend van de zoon nog identificeren.

De oudste zoon zou recent een relatie begonnen zijn met het ex-lief van de vriend in kwestie. Door die nieuwe relatie zou de vriendschap ook beëindigd zijn. Drie kwartier later werd het voertuig aangetroffen met vier mannen in het voertuig.

Verontrustend berichtje

Uit onderzoek bleek de ex-vriendin een bericht gestuurd te hebben waarin ze zei dat haar nieuwe vriend haar sloeg en wilde laten verkrachten door drie mannen. Daarop sloegen de stoppen van de ex-vriend door. Twee mannen krijgen nu een werkstraf van 120 uur, een derde beklaagde krijgt 150 uur werkstraf. De moeder en de twee zonen die in het huis wonen krijgen een schadevergoeding. Naar de vermeende verkrachting loopt nog een onderzoek.