Na vijftien jaar een café uit te baten, gaan Inge Geenen en Erik Stessens uit Arendonk het plots over een andere boeg gooien. Ze ruilen het populaire eetcafé De Ster in hartje Arendonk voor een avontuur op de weg met hun marktwagen De Smik.
Van eetcafé naar marktkraam: Inge en Erik uit Arendonk maken opvallende carrièreswitch
Vijftien jaar lang ontvingen Inge en Erik de klanten dus op hun vaste stek op de Vrijheid in Arendonk, nu gaan zij naar de klanten toe en staan ze op de verschillende weekmarkten in de Noorderkempen. Vandaag bedienen ze hun trouwe klanten in Retie.
Het concept van De Smik is niet veel anders dan die van hun eetcafé De Ster. "We bieden kant-en-klare gerechten aan. Iedereen die bij ons iets koopt, moet 's avonds niet meer in de kookpotten roeren". Het assortiment is nagenoeg hetzelfde als die van De Ster vroeger: van klassiekers zoals videe en stoofvlees tot verschillende soorten pasta's.
Lokaal verhaal
Met De Smik blijven Inge en Erik ook focussen op het lokale verhaal. Zo halen ze hun vlees bij slagerij Vleesatelier 41, zij waren nagenoeg hun buren op de Vrijheid vroeger. Groenten worden dan weer gehaald bij de plaatselijke groenteboer, of uit hun eigen tuin.
Of ze ooit nog teruggaan naar De Ster, daar is het koppel erg duidelijk over. "De Ster is een afgesloten hoofdstuk. De lange dagen begonnen te wegen. Ons café was al open om 10 uur 's ochtends. Het restaurant ging pas dicht om middernacht".
Met hun marktkraam kunnen ze hun dagen nu beter plannen. En kunnen ze hun gerechten nog verser en met meer aandacht bereiden voor hun klanten.
Op maandag staan ze aan de Total in Arendonk en elke tweede maandag van de maand op het Marktplein. Dinsdag vind je ze terug in Oud-Turnhout, donderdag op de markt van Dessel. En, zoals vandaag, staan ze op het Marktplein in Retie.