Steekpartij Rijkevorsel: twee minderjarigen voor jeugdrechter, een meerderjarige voor onderzoeksrechter

zon 23 Jun
schietincident en steekpartij Rijkevorsel
© RTV

In Rijkevorsel is het in de nacht van zaterdag op zondag tot een incident gekomen. Een Roemeens gezin zou er aangevallen zijn door een groepje jongeren. Daarbij heeft een jongeman van 22 een messteek gekregen in het been. En er zijn zelfs schoten gehoord in de buurt.

Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog niet helemaal duidelijk. Maar volgens de zus van het slachtoffer ging het om een Roemeens gezin dat naar de EK-wedstrijd België-Roemenië was gaan kijken.

Op hun terugweg naar huis werden ze achtervolgd en aangevallen door een groepje jongeren. Dat gebeurde in het Prinsenpad, een weggetje in het centrum. Een Roemeense jongeman van 22 heeft daarbij een steekwonde opgelopen. Zijn verwondingen vielen mee, maar hij moest toch voor verzorging naar het ziekenhuis. Er werd ook geschoten. Vermoedelijk met een baby-gun.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse met ziekenwagen en MUG om het slachtoffer te verzorgen. En politie en parket kwamen ter plaatse voor onderzoek. Zij vonden een machete en een alarmpistool. In de loop van de nacht zijn 5 verdachten opgepakt.

Zondag zijn de vijf verdachten verhoord en is beslist om twee minderjarigen van 16 en 17 jaar voor te leiden voor de jeugdrechter en een meerderjarige voor de onderzoeksrechter.