Stadsbestuur Geel over steekpartij: "Geel moet veilig zijn voor iedereen"

woe 24 Apr
© RTV

Het stadsbestuur van Geel zegt geschokt te zijn door de steekpartij die maandag plaatsvond aan het station. "Wij keuren elke vorm van geweld ten zeerste af", klinkt het in een persbericht. Bij het incident raakten drie minderjarige jongeren gewond.

"De stad beseft dat dit incident onrust en bezorgdheid veroorzaakt bij de Geelse jongeren en hun ouders.", gaat de stad verder. "Daarom namen onze jeugdwerkers al contact op met de scholen om extra begeleiding te bieden aan jongeren die hier nood aan hebben."

"Geel moet een veilige en leefbare plek zijn voor iedereen. Dergelijk geweld kan niet geaccepteerd worden."

- stadsbestuur Geel

"De stad neemt deze gebeurtenis zeer ernstig en blijft investeren in de lokale politiezone. Geel moet een veilige en leefbare plek zijn voor iedereen. Dergelijk geweld en incidenten kunnen niet geaccepteerd worden. De nodige maatregelen zullen kordaat genomen worden." Verder staat er dat de politie de komende dagen extra aanwezig zal zijn in de stationsomgeving en aan de Geelse middelbare scholen.

Verdachten in jeugdinstelling

Na de vecht- en steekpartij aan het station in Geel werden maandagavond twee minderjarige verdachten opgepakt. De jeugdrechter besliste om hen in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen. Het onderzoek is in handen van de recherche van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.