Politie Rivierenland waarschuwt voor oplichters met 'babbeltruc'

din 28 mei
juwelen babbeltruc
© Rechtenvrije stockfoto

Een bejaarde dame werd het afgelopen weekend opgelicht na een zogenaamde 'babbeltruc'. De vrouw kreeg eerst een waarschuwingstelefoontje voor verdachte personen. Niet veel later staan de 'nep'-agenten aan haar deur om haar spullen in bewaring te nemen. De daders gaan ervandoor met haar geld en juwelen.

Afgelopen weekend werd politiezone Rivierenland opnieuw geconfronteerd met een zogenoemde babbeltruc. Een oudere dame werd het slachtoffer toen valse agenten haar telefonisch vertelden dat er verdachte individuen in de buurt waren, die haar willen oplichten.

De nepagenten kondigen een bezoek aan van een persoon die haar waardevolle spullen zou komen ophalen voor een “veilige bewaring”. Ze mag geld en juwelen in een enveloppe stoppen… van de zogenaamde agenten. Helaas bleek dit een sluwe list te zijn, en werden haar bezittingen gestolen.

Politie Rivierenland waarschuwt daarom wees alert en geef nooit uw geld of juwelen mee aan onbekenden, ook niet als ze zich voordoen als agenten. Bij twijfel, neem contact op met de echte politie. Lokale politie Rivierenland kan je bereiken op het nummer 015 464 464.