Politie kan twee mannen klissen met gestolen elektrische fietsen in Mechelen

din 16 Apr

Politie Rivierenland kon afgelopen zaterdag een fietsendief op heterdaad betrappen. Een agent in burger had de man al een tijdje in de gaten terwijl die doelloos tussen een fietsenstalling op de Botermarkt in Mechelen rondslentert. Eén dag later wordt opnieuw een man betrapt en alweer met een gestolen elektrische fiets. Beide mannen zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Eerste verdachte opgepakt door agent in burger

Een politieman merkt in zijn vrije tijd, op dat zaterdagmiddag een man op de Botermarkt in Mechelen tussen de fietsen wandelt en deze observeert. Na enige tijd neemt de man een losstaande elektrische fiets uit het fietsenrek en verlaat de plaats. Nadat de politie-inspecteur door middel van zijn dienstidentiteitskaart zich kenbaar maakt, gooit de man de fiets tegen de grond en neemt te voet de vlucht. Zijn vlucht is echter van korte duur want in de Bruul wordt hij gevat door de inspecteur.

Een interventieploeg komt de 24-jarige man, die illegaal in ons land verblijft en gekend is voor eerdere feiten, ophalen en brengt hem voor verder onderzoek over naar het commissariaat. Hij wordt ter beschikking gesteld van het parket.

Illegaal betrapt in het struikgewas met gestolen fiets

Een dag later kon politie Rivierenland alweer een fietsendief oppakken. Van zaterdag op zondag even na middernacht treffen twee alerte fietsers, op het fietspad aan de achterzijde van het centraal station in Mechelen, een man aan die verstopt zit in het struikgewas. Wanneer ze bij de man informeren of hij hulp nodig heeft, reageert deze geagiteerd en geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in het struikgewas. De twee twintigers contacteren de politie en de man vlucht te voet de weg. Het tweetal zet daarop de achtervolging in en geven terwijl de locatie van de vluchtende man door aan de meldkamer.

Na een vlucht langs het fietspad en door het station wordt de man op het Koning Albertplein geïntercepteerd door de ter plaatse gekomen interventieploegen. De 33-jarige man, die illegaal in ons land verblijft en gekend is voor eerdere feiten, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

In het struikgewas, waar de man zich verstopt had, wordt een elektrische fiets aangetroffen waarvan het fietsslot is opengebroken. De fiets wordt gerecupereerd met het oog op een teruggave aan het slachtoffer.