Mol zoekt vrijwillige tolken voor de scholen

don 20 Jun
Klas
© Rechtenvrije stockfoto

De bibliotheek van Mol zoekt vrijwillige tolken voor de scholen in de gemeente. Die worden ingeschakeld om de informatieve gesprekken tussen een leerkracht en anderstalige ouders te vertalen.

De gemeente Mol merkt dat er in de scholen steeds vaker kinderen zijn van anderstalige ouders die geen Nederlands begrijpen. Ze is daarom op zoek naar tolken die de gesprekken tussen ouders en de leerkrachten kunnen vertalen.

Er is vooral behoefte aan mensen die Arabisch, Farsi, Oekraïens, Koerdisch, Russisch en Tigrinya spreken. Maar ook wie een andere taal spreekt, is welkom.

Veilig en respectvol

De tolken moeten minstens 18 jaar zijn en zich zelfstandig kunnen verplaatsen naar de basisscholen en middelbare scholen in de gemeente. Ze mogen zelf kiezen wanneer en hoe vaak ze tolken. De gemeente biedt een veilige en respectvolle sfeer om te tolken

Wie interesse heeft om te tolken in de scholen kan zich kandidaat stellen via het e-formulier op www.gemeentemol.be/tolken-scholen of mailen naar taalcoach@gemeentemol.be. De taalcoach van de bib neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Ook scholen die nood hebben aan hulp kunnen contact opnemen met de taalcoach.