Mechelaar opgepakt na ANPR-hit: ruim 52.000 euro aangetroffen in zijn woning

woe 17 Apr
© Rechtenvrije stockfoto

De politie van de zone Rivierenland heeft afgelopen zondag een 20-jarige Mechelaar opgepakt na een ANPR-hit. In zijn woning werd meer dan 52.000 euro aan cash geld aangetroffen.

Afgelopen zondag kreeg de politiezone Rivierenland een ANPR-hit binnen voor een personenwagen die gelinkt was aan eerder gepleegde feiten. Hij werd even later door een interventieploeg aangetroffen op de Liersesteenweg. Vervolgens reed hij de Kannonstraat, Keldermansvest, Batterijstraat en Generaal De Ceuninckstraat in Mechelen in. Daar maanden de agenten de bestuurder aan om te stoppen voor een controle. Daarbij gedroeg de jongeman zich zenuwachtig. Hij was in het bezit van een aanzienlijke geldsom, voornamelijk biljetten van 50 euro.

De jongeman werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. Er volgde ook een huiszoeking in zijn woning in de Veldenstraat in Mechelen met bijstand van de federale drug- en cashhond. Daar werd op diverse plaatsen geld aangetroffen, goed voor in totaal meer dan 52.000 euro.

Betrokkene werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.