Lenteschoonmaak levert 200 kilogram zwerfvuil op in Beerse

1 maand geleden
© Jan Hulselmans

Afgelopen zaterdag trokken 42 vrijwilligers door de straten van Beerse en Vlimmeren voor een grootschalige lenteschoonmaak. In enkele uren tijd werd 200 kilogram zwerfvuil verzameld.

Lokaal bestuur Beerse organiseert samen met Mooimakers en lokale zwerfvuilvrijwilligers elk voorjaar een lenteschoonmaak. Zaterdag trokken 42 enthousiaste wandelaars door de straten van Beerse en Vlimmeren op zoek naar zwerfvuil.

Basisscholen ruimden ook al zwerfvuil

In de omgeving van Brug 5 werd maar liefst 120 kilogram aan zwerfvuil opgehaald terwijl vrijwilligers rond Huize Bastijns 80 kilogram bij elkaar wisten te verzamelen. In een totaal werd dus meer dan 200 kilogram zwerfvuil opgehaald. "We moeten ook rekening houden dat eind maart alle basisscholen al op pad zijn geweest. Ze haalden in totaal 920 kilogram zwerfvuil op. Het is dus duidelijk dat zwerfvuilacties noodzakelijk blijven”, merkt Dirk Peeters op, ploegbaas bij Groen & Wegen.

“Dankzij een van de vaste zwerfvuilvrijwilligers was de schade in Vlimmeren beperkt. Door zijn vaste ronde bleef Vlimmeren relatief proper” zegt Mieke Janssens, deskundige milieu. In Vlimmeren werd tijdens deze opruimactie één volle witte zak en een halve PMD-zak aan zwerfvuil verzameld.

Voor de inzet die dag ontving iedere deelnemer een herbruikbare linnen winkeltas en een tas van Mooimakers.