Leerlingen Heilig-Hartcollege leveren uitzonderlijke prestatie op Olympiade Nederlands

don 21 Mar
© Heilig Hartcollege Heist-op-den-Berg

Drie leerlingen van het Heilig Hartcollege in Heist-op-den-Berg zijn met de grootste onderscheiding geslaagd voor de Olympiade Nederlands. Sil De Backer behaalde zelfs 100%.

2124 leerlingen uit meer dan 70 scholen namen deel aan de Olympiade Nederlands. Slechts 19 van hen behaalden de grootste onderscheiding, waaronder drie leerlingen van het Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg. Sil De Backer is zelfs één van de twee leerlingen die 100% behaalden. Ook Rosalie Straetmans en Marieke Blancquaert van het Heilig-Hartcollege behaaldende grootste onderscheiding.

De Olympiade Nederlands is een initiatief van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met de Universiteit Utrecht. De tien best scorende leerlingen, waaronder Sil De Backer, mogen deelnemen aan de finale. Ze doen momenteel onder begeleiding van een expert in de taal- of literatuurwetenschap een mini-onderzoek. Het filmpje dat ze hierover maken, wordt door een jury van experts in de taal- en letterkunde uit Vlaanderen en Nederland beoordeeld.

De winnaar van de Olympiade Nederlands wordt bekendgemaakt op zaterdag 20 april.