Koppel valt man aan met honkbalknuppel en gebroken fles

maa 22 Apr
overval
© Fotomontage RTV

In Mechelen riskeert een koppel 2 jaar cel, omdat ze een man thuis hadden overvallen. De man en de vrouw waren op dat moment allebei onder invloed van drank en drugs. Ze werden in het verleden al elf keer veroordeeld, ook voor drugsfeiten.

Het koppel ging zijn slachtoffer thuis opzoeken. Die kende beiden en weigerde eerst om hen binnen te laten. Maar omdat de vrouw, zogezegd naar het toilet moest, mocht ze toch binnenkomen. Daarvan profiteerde te man om ook binnen te glippen. Hij greep een honkbalknuppel die tegen de muur hing en bedreigde daarmee zijn slachtoffer. De vrouw had plots een gebroken flest vast.

De daders konden wat geld, een zonnebril, een horloge en wat sterke drank buitmaken. Nadat de twee vertrokken waren, belde het slachtoffer onmiddellijk de politie. Omdat hij hen kende, kon hij een goede beschrijving geven. De politie kon de twee oppakken in de buurt van het station. Ze hadden de gestolen spullen nog op zak.

De man en vrouw hebben een knipperlichtrelatie en zijn al bekend bij het gerecht. De procureur vroeg twee jaar gevangenis en een boete. De beschuldigden vroegen om opgenomen te worden in het drugsopvolgingstraject, waarbij ze door de rechtbank worden begeleid om van de drugs af te geraken. Maar de rechter vroeg zich luidop af of dat nog wel zin had, na hun eerdere pogingen.