Inwoners Arendonk verzamelen 1000 bezwaarschriften tegen nieuwe, nog hogere windmolen

don 13 Jun
Protest tegen windmolen Roobeek Arendonk
© RTV

Inwoners van Arendonk overhandigen vanavond zo’n 1000 bezwaarschriften aan burgemeester Kristof Hendrickx. Ze protesteren daarmee tegen de komst van een nieuwe windmolen. Het gemeentebestuur steunt hen hierin. Ook zij vinden dat er in de gemeente al genoeg windmolens zijn.

Invento Energy heeft bij de Vlaamse overheid een aanvraag ingediend voor de bouw van één windturbine tussen de E34 en de Roobeek. Die zou met een tiphoogte van 237 meter zelfs nog groter zijn dan de windturbines die momenteel al langs de E34 staan.

Voor de buurtbewoners is dat een exemplaar te veel. Langs de E34 staan al 14 windmolens die voor veel slagschaduw en geluidsoverlast zorgen. Nog een extra, en zelfs groter exemplaar, zien ze echt niet zitten.

Steun van gemeentebestuur

Ze hebben bijna 1000 bezwaarschriften ingezameld. Die gaan ze donderdagavond overhandigen aan burgemeester Kristof Hendrickx. Maar ook hij vindt dat het genoeg geweest is.

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een oplossing om de projectontwikkelaars een halt toe te roepen. Hendrickx wil druk uitoefenen op Vlaanderen om de vergunning voor de nieuwe windmolen te weigeren.