Ilse waarschuwt voor hondenvergif in Merksplas-Kolonie: "Hou ze goed in de gaten!"

2 maanden geleden
© RTV

De Turnhoutse Ilse trekt aan de alarmbel nadat haar hond Diesel dinsdag vergiftigd werd in Merksplas-Kolonie. De hond zou iets gegeten hebben waar vergif in zat. Enkele uren later werd het dier onwel en overleedt het. Ilse wil nu andere baasjes waarschuwen om hun hond goed in de gaten te houden wanneer ze in Merksplas-Kolonie met hun hond gaan wandelen.

Afgelopen dinsdag ging ze samen met een vriend en haar hond Diesel wandelen in Merksplas-Kolonie. Tijdens de wandeling was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen Ilse met Diesel thuiskwam, liep het plots mis: ""Ik ging eten maken en ze is van de zetel gevallen en geraakte niet meer recht. Op den duur is ze beginnen overgeven. Ze is heel koud geworden. Op de grond gaan liggen. Ze wou niet meer stappen, dus ben ik onmiddellijk naar de dierenarts gereden. Daar heeft ze aan het infuus gehangen, valium gekregen en 6 uur later heeft de dierenarts mij opgebeld om de laatste groet nog te komen brengen", getuigt Ilse

Ilse hoopt vooral dat de dader snel gepakt zal worden voor er andere slachtoffers vallen. Bij haar heerst er nu vooral veel ongeloof over wat er met haar beste vriend gebeurd is. Ze wil niet dat andere baasjes hetzelfde lot ervaren als zij.